Nieuws/Wat U Zegt
510421087
Wat U Zegt

’PVV heeft nieuwe leider nodig’

De PVV heeft maar 4% van de leegloop van FvD kunnen profiteren, terwijl JA21 er 19% en BBB er 18% van binnensleepte. Het begint er steeds meer op te lijken dat alleenheerser Geert Wilders na 21 jaar over datum is, stelt Mario Verhees.

Martin Bosma zou daarom bij toekomstige Tweede Kamerverkiezingen misschien wel eens de perfecte opvolger kunnen zijn. Geert wordt decennialang door veel partijen allang niet meer gepruimd omdat hij zich altijd grof en respectloos naar medecollega’s uitlaat waardoor coalitiebesprekingen uitblijven.

Daarom, en wat zou het mooi zijn wanneer de PVV een normale democratische bestuurderspartij zou worden, net zoals alle andere partijen. Martin Bosma, een voormalig NOS-journalist met zeventien jaar bestuurservaring in de Tweede Kamer doet dat ook iets genuanceerder, die precies weet hoedat de hazen daar lopen. Daarom mag hij ook regelmatig als Tweede Kamervoorzitter optreden. Hij is van het type ’Johan Derksen’ die ook veel humor en flair bezit, eigenlijk iets wat door Geert zonodig gemist wordt. Zou deze weg bewandeld worden, heb ik een vermoeden dat veel kiezers weer terugkeren op het nest, en dat deze partij voor veel rechtse en middenpartijen weer een serieuze gesprekspartner zou kunnen worden.

Mario Verhees, Asten