Nieuws/Wat U Zegt
521643752
Wat U Zegt

’Luchtmacht treft geen blaam’

Volgens Rob v.d. Broek is de verontwaardiging over het F16-bombardement met burgerdoden in Irak onterecht. Niet onze luchtmacht, maar IS dient de schuld te krijgen.

Het is weer zover met de verontwaardiging van tegenstanders van militaire actie, want er is gelekt dat in juni 2015, een Nederlandse piloot van een F16, een raket heeft gelanceerd op een doel midden in een stadje in Irak, waar IS een bommenfabriek had ingericht.

Dat de informatie waar de luchtmacht over beschikte meer dan juist was bleek na de voltreffer, want na de explosie bleken er vier vrachtauto’s afgeladen met hoogwaardige explosieven te zijn geraakt. In het midden was een krater geslagen van 6 meter diepte, met gevolg dat onder de bevolking 70 burgerdoden waren gevallen.

Hier wordt verontwaardigd op gereageerd in Nederland en het scheelt maar weinig of onze luchtmacht en de piloot van de F16 die de raket lanceerde, krijgen nu de zwartepiet. Dat IS, die de locatie van de werkplaats bewust tussen de bebouwing middenin een stadje had uitgekozen, vermoedelijk met de hoop dat daar geen aanval op zou plaatsvinden, wordt buiten beschouwing gelaten, laat staan veroordeeld.

Rob v.d. Broek, Amstelveen