Nieuws/Wat U Zegt
544812
Wat U Zegt

De wereld door het schermpje van je smartphone

OPROEP: Kunnen we nog zonder?

Ineens werd het toch nog een prachtige zonsondergang op het strand van Noordwijk. Het zou later die avond flink loos gaan met hoosbuien en windstoten, maar toen de gloeiende bol in fraai roze zich onverwachts nog even liet zien vanachter het aanzwellende wolkendek, ontstond een perfect picture. En wat doen we daarmee...?

Vastleggen! Allemaal tegelijk! Beetje bewerken en dan zo snel mogelijk op Facebook of  Twitter posten. En zo werd het zicht op een horizon in poedertinten ontnomen door een haag van armen met smartphones. Toen iedereen weg was, was helaas ook de zon verdwenen.

Tja... Lang leve de smartphones. Praktisch alles wat we zien en beleven vinden we boeiend genoeg voor internet. Terrasje, glaasje wijn, vrijdagmiddagborrel, onze geweldige knappe, sportieve en grappige kinderen, huisdieren in alle standjes, vakantietrofeeën  en natuurlijk een perfecte zonsondergang. Maar in onze haast het mooiste plaatje vast te leggen om de wereld in te slingeren, vergeten we het allerbelangrijkste te doen: namelijk ervan genieten...  

Denise Hoogland