546173
Wat U Zegt

Stress heeft Nederlanders in greep

De helft van de Nederlanders voelt zich vaak gestrest, blijkt uit een onderzoek. Nemen we te veel hooi op onze vork?  Graag uw reactie.

Bijna 40 procent van de Nederlanders voelt zich meerdere malen per week ronduit oververmoeid of opgebrand; ruim de helft is regelmatig gestrest.

Dat blijkt uit onderzoek van Psychologie Magazine onder ruim 400 Nederlanders.

Bijna de helft (40 procent) van de ondervraagden geeft aan dat zijn dagen overvol zijn. Hierdoor is 's avonds geen energie meer over voor activiteiten als sporten of met vrienden afspreken.

Vooral conflicten – thuis of op het werk – leveren ons stress op: ruim 60 procent van de ondervraagden zegt daar geregeld last van te hebben. Direct gevolgd door werk of studie; de eigen gezondheid en die van naasten en financiële- of familiekwesties.

Langdurige stress kan leiden tot concentratie- en geheugenproblemen, een vermoeid of uitgeput gevoel, hoofdpijn en problemen met slapen. Bijna 70 procent van de Nederlanders had in de afgelopen maand dit soort stressgerelateerde klachten. Eén op de vijf is hierdoor weleens enkele weken of langer thuisgebleven.

Televisie kijken en slapen zijn volgens de ondervraagden de beste manieren om stress te verminderen.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl