Nieuws/Wat U Zegt
547713
Wat U Zegt

Peuken op straat forse boete waard

Mensen die hun peuken gewoonweg op straat gooien moeten beboet worden, vindt Richard van 't Hooft. Het is volgens hem namelijk een milieudelict. Bent u het daarmee eens? Wij zijn benieuwd.

Vorige week zag Richard van 't Hooft in de uitzending van 'wegmisbruikers' dat een bestuurder van een personenwagen een peuk uit het raam gooide.

De politieagent in de achter hem rijdende onopvallende politiewagen constateerde dat dit een milieudelict was en hier een boete op stond van €140. De bestuurder werd staande gehouden. Het werd uiteindelijk een waarschuwing omdat de man kon aantonen dat hij doorgaans de peuken wel in de asbak in zijn wagen uitmaakte.

Bij mij in de buurt staat een aantal kroegen. Als ik in het weekeinde zie wat hier aan peuken op straat gegooid wordt, word ik daar niet vrolijk van. Al helemaal niet wanneer ik zie dat de uitbaters van deze kroegen ook nog eens te beroerd zijn om het dezelfde avond op te ruimen.

Is dit nu geen milieudelict? Kan dit dus zomaar wel? Waarom worden hier geen boetes voor gegeven?

Roken is ongezond. Ja, vooral voor de buurt die wakker ligt van buiten staande rokers, diezelfde buurt die op zondagmorgens de troep bij elkaar staat te vegen.

Moet het weggooien van peuken op straat beboet worden vindt u? En wat is bijvoorbeeld een passen boetebdrag? Laat u horen.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet op wuz.nl