Nieuws/Wat U Zegt
547783
Wat U Zegt

Polderen over vluchtelingen

Wordt het niet eens tijd dat de voor- en tegenstanders van de op gang gekomen vluchtelingenstroom in overleg gaan? En volgens de oud Hollandse traditie tot een vergelijk komen? vraagt lezer Gerrit Bulten zich af.

Gerrit Bulten uit Veenendaal vervolgt:

Dit door antwoord te geven op de volgende vragen: Wat is het maximum aantal vluchtelingen dat Nederland kan opnemen? Welk gebied gaan we daarvoor bebouwen? Hoe breed moeten de (snel)wegen dan worden? Hoe gaan we dat betalen?

Ik denk dat iedereen begrijpt dat nul vluchtelingen geen optie is, en drie miljard ook niet. Wat dan wel? Ik denk dat niemand van het Groene Hart een grote Vinexwijk wil maken, waar dan wel? Met vijftig miljoen mensen in Nederland heb je echt twaalfbaans dubbeldeks wegen nodig, willen we dat?

De investering betekent hard werken en weinig overhouden. Krijgen we daar de handen voor op elkaar? Het goede nieuws: 20 jaar geen werkloosheid en opbloei van de economie. Stijgende lonen, hoge productie (want vanwege de nog hogere belastingen geen geld voor vakantie…). Wel meer vervuiling. Waarom hoor ik niemand over wat acceptabel is?

Vindt u ook dat er meer dialoog moet komen over wat er gaande is in de economie en maatschappij?

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet op wuz.nl