Nieuws/Wat U Zegt
59683650
Wat U Zegt

Woningbouw richten op 60-plussers

Marjan Bakker wil dat 60-plussers worden betrokken bij de plannen voor woningbouw.

Naar aanleiding van de grote woningschaarste en de voelbaar groeiende (over)bevolking zou ik alle politici, projectontwikkelaars, bouwers en overige beslissers nadrukkelijk willen meegeven qua woningbouw niet alleen in te zetten op starters maar ook zeker op de huidige generatie 60-plussers.

Die zijn tenslotte veelal in het bezit van een woning waar starters en jonge gezinnen naar smachten. Maar dan moet er voor de 60-plussers wél iets aantrekkelijks tegenover staan: een écht goede reden om te willen verhuizen! Deze groep zit niet te wachten op een seniorenflat. Denk aub creatief en betrek de 60-plusser zélf bij de plannen.

Wellicht kunnen oude (kantoor-/school)panden worden omgebouwd tot luxe én ruime appartementen met hoge plafonds en zeker voldoende privacy en met bijvoorbeeld een gezamenlijke binnentuin, een sociëteitachtige bibliotheek, bar etc. Een beetje grandeur maakt het allemaal een stuk aantrekkelijker. Stijlvol én betaalbaar, verschillend van vorm, sfeer en uitstraling, zodat iedereen een uitdagende nieuwe woonplek kan vinden waarbij hij/zij zich thuis voelt. Zo’n aanpak kan een deel van de oplossing kan zijn.

Marjan Bakker