668706
Wat U Zegt

'Geen winst bij wassen in daluren'

Jaren heeft lezer Peter J. Hoevenaars een meter met dubbel telwerk voor goedkope en wat duurdere stroom gehad. "Dat ging lang goed. Maar langzamerhand werd het verschil tussen het hoge en lage tarief steeds kleiner, terwijl ook het aantal daluren verminderde." Inmiddels is hij acuut met het dubbele telwerk gestopt, want de winst voor stroomverbruik in de daluren bleek schrikbarend laag. Terwijl Autoriteit Comsument en Markt (ACM) juist adviseert om zo'n slimme meter aan te schaffen, omdat stroom gebruiken in de daluren veel geld zou besparen.

Maar dat geldt niet voor Peter J. Hoevenaars.

Er is daarbij enorme rompslomp door bijvoorbeeld wassen en drogen in de nachtelijke uren met de daarbij horende overlast van herrie (ook voor de buren).

Een telefoontje naar mijn energieleverancier, de beste volgens de Consumentenbond,  bracht opheldering. Op jaarbasis had ik minder dan tien euro voordeel van het dubbele tarief. Ik ben er daarom acuut mee gestopt. Wat mij betreft dus voorlopig het enkele tarief. Maar wellicht gaat mijn energieleverancier, onder druk van de ACM, nog iets doen. Ik hou de ontwikkelingen in de gaten.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet op wuz.nl