668854
Wat U Zegt

Typisch links gewauwel

De toestroom van asielzoekers is goed voor de werkgelegenheid. Sinds het voorjaar 2014 kwamen er duizend fulltime arbeidsplaatsen bij (Tel. 25/7). "Maar weeg dat even af tegen de kosten. Haha, dan denk ik dat het goedkoper is die paar honderd mensen een uitkering te geven", schrijft Elena Santos de Ribera. 

Het gaat om functies bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), bijvoorbeeld beoordelaar van asielverzoeken, tolk en woonbegeleider. Ook zijn er banen bij gekomen voor toeleveranciers en advocaten, maar ook bij supermarkten en snackbars in de buurt van opvanglocaties.

Dat is mooi! Duizend banen, maar weeg dat even af tegen de kosten. Dan denk Advocaten hebben sowieso al een baan, de supermarkten, snackbars en toeleveranciers ook, dus die verdienen gewoon wat extra. Uiteindelijk valt die extra werkgelegenheid dan wel tegen. Typisch links gewauwel om ons te vertellen dat we eigenlijk heel blij moeten zijn, en dat we nog meer gelukszoekers binnen moeten laten! Dan hebben we er straks misschien wel 1400 werkers bij?

Bent u het eens met deze lezer?

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet op wuz.nl