Nieuws/Wat U Zegt
700050264
Wat U Zegt

’Niet afgeven op KLM-personeel’

Het geduld van het kabinet met het loonoffer van KLM piloten is op. Nu heb ik niets met KLM piloten want ze verdienen goed en dat mag want de verantwoordelijkheid is groot. Maar mensen zetten de tering naar de nering, stelt Peter de Quaack.

Als je dan ineens twintig procent of meer moet inleveren krijg je in Nederland wel een probleem. Eenmaal salaris ingeleverd krijg je dit er nooit meer bij. En als je het erbij krijgt gaat de belasting omhoog. En als overheid maak je alles ieder jaar enkel duurder. Die vlieger gaat niet enkel op voor KLM-piloten maar voor de gehele maatschappij.

Het wordt tijd dat politici eens gaan beseffen dat burgers geen ezels zijn die de gouden munten poepen. Beste overheid, steek je hand in eigen boezem.

Staatssteun geven aan een bedrijf waar de Fransen het voor het zeggen hebben is sowieso al dubieus. Als je KLM nationaliseert, steekt er dan geld in en ga in gesprek met KLM. Er zijn meer afwegingen dan enkel af te geven op KLM-personeel want de overheid valt heel wat te verwijten.

Peter de Quaack

Vlissingen