72209
Wat U Zegt

Veel te veel handbagage op vluchten

Een lezer uitte zijn ongenoegen over mensen die teveel handbagage meenemen bij een vliegreis (WUZ, 8/3). Ik ben het helemaal met hem eens.

Onlangs keerde ik terug van een weekje Spanje en wat je dan ziet wat sommigen allemaal meezeulen als ’handbagage ’ is onvoorstelbaar. Bij elke volgeboekte vlucht is er een tekort aan ruimte voor de handbagage, dus ik begrijp niet dat men op de luchthavens niet strenger de regels (die er toch niet voor niets zijn) naleeft.

Ooit werden mijn vrouw en ik bijna het vliegtuig uitgezet door een stewardes die me opdroeg onze bescheiden handbagage (een klein rugzakje en een dameshandtas) op onze schoot te nemen. Wij waren namelijk zo stom geweest om extra te betalen voor ruimbagage. Al die reizigers die naast hun rolkoffers ook nog laptoptassen, handtassen, rugzakken, enz. meesleepten de cabine in en geen ruimbagage hadden betaald, werden in mijn ogen bevoordeeld. Toen ik daar wat van zei werd direct geantwoord: „Nog één woord en ik zet u uit het vliegtuig.” U begrijpt wel dat die bewuste Ierse lowcost maatschappij bij mij nu op de zwarte lijst staat.

Peter Housmans, Susteren