Nieuws/Wat U Zegt
738118681
Wat U Zegt

’Thagi-proces belooft lang te gaan duren’

Het Taghi-proces belooft net zulke soapachtige vormen aan te nemen als het proces tegen Holleeder, voorspelt Otto Tempelaars. Met dank aan de strafrechtadvocatuur.

Inez Weski, die zich onlangs terugtrok als advocaat van Taghi, werpt zich nu toch weer op als zijn verdedigster omdat ze vindt dat Taghi door Nederland is ontvoerd uit Dubai. Ze wil dit volledig gaan uitzoeken.

Nog voordat de feitelijke rechtszaak tegen Taghi begint, ziet zijn advocate haar kans dus al schoon de komende rechtszaak te traineren. Dit belooft nog wat voor de verdere behandeling van de strafzaak. Die zal waarschijnlijk Holleederprotorties gaan aannemen als het gaat om de duur van het proces.

De volgende stap van de advocate zal zijn dat ze er alles aan zal doen zijn ’onschuld’ te bewijzen, gericht op zijn uiteindelijke vrijlating. Uiteraard heeft iedere verdachte wettelijk recht op een advocaat en dat moet ook zo blijven, maar soms rijzen de haren je te berge als in een zaak tegen de topcrimineel Taghi, een kwalificatie waar nagenoeg iedereen het mee eens is.

Ook dit proces zal eindeloze proporties gaan aannemen. De strafrechtadvocatuur zal tegen beter weten in proberen alles aan te grijpen om het zo lang mogelijk te laten duren. Met alle publiciteit er omheen zal de zaak net zo’n soap worden als het proces tegen Holleeder.

Otto Tempelaars,

Heemstede