Nieuws/Wat U Zegt
747154
Wat U Zegt

’Vooraf screenen gebeurt toch’

Ik schoot in de lach toen ik in de rubriek ’Vraag en antwoord’ (Tel. 10/10) las dat googlen naar een sollicitant of zijn LinkedIn-pagina, Facebook- en Twitter-account bekijken niet mag van de Autoriteit Persoonsgegevens. Een potentiële werkgever wil weten wat hij binnenhaalt.

Een sollicitant kan veel vertellen en overleggen maar in een nog niet zo ver verleden werd dat altijd achteraf geverifïeerd. Daar zijn en waren voldoende mogelijkheden voor. Dat mocht wel.

Het vooraf screenen mag niet omdat de privacy nu opeens in het geding komt. Ik kan u uit de droom helpen: het gebeurt in de praktijk wel, alleen wordt het niet aan de grote klok gehangen.

De feiten van het vooraf screenen liggen op tafel, het gesprek volgt daarna met de sollicitant en vervolgens worden beide gegevens naast elkaar gelegd.

Zijn er ernstige tegenstellingen die een aanstelling belemmeren, dan wordt de procedure beëindigd. De kandidaat is dan niet geschikt of bezit over onvoldoende kwaliteiten of kennis en ervaring. Je kunt daarvoor allerlei redenen aandragen.

Kortom; ik durf te stellen dat in de meerderheid van de gevallen dit screenen vooraf wel degelijk plaatsvindt.

J.K. Pieterse