Nieuws/Wat U Zegt
750990240
Wat U Zegt

’Asielinstroom niet langer beheersbaar’

Ik ben op dit moment een zeer bezorgde burger, schrijft P. Kuijpers. Bezorgd vanwege de enorme stroom immigranten of beter gezegd asielzoekers die momenteel de Nederlandse grens oversteken. 1000 per week is een enorm aantal.

Met daarna gezinshereniging moeten deze 1000 personen nog met minstens een factor 3 vermenigvuldigd worden. Dit is niet lang vol te houden. Terwijl in mijn ogen de meeste overige Europese landen achteroverleunen en niets doen lopen vele asielzoekers door de lekke Europese grens zo door naar het dichtstbevolkte land van de EU, Nederland.

Waarom kunnen andere landen wel grenzen stellen en wij niet? Wij zijn voor de meeste asielzoekers ook nog eens financieel het meest aantrekkelijke land en zo lang dit zo is zal de instroom nooit ophouden en alleen maar toenemen.

Dit gaat verder leiden tot een ineenstorting van de sociale cohesie, verergering van de chaos op de woningmarkt, onbeheersbare druk op de gezondheidszorg en onderwijs. De Nederlandse belastingbetaler moet maar accepteren en goed vinden dat hier de leefbaarheid in elkaar zakt om vervolgens te zien dat elke boom zal moeten plaatsmaken voor een baksteen!

P. Kuijpers,

Leidschendam-Voorburg