Wat U Zegt/Columns
766050
Columns

Strikt Privé

Het is weer een bewogen week, in de eerste plaats voor de familie van Amsterdams veel te jong overleden burgemeester EBERHARD VAN DER LAAN. Op vakantie las ik zijn vlot geschreven biografie door KEMAL RIJKEN, waarover de biograaf van JAN TERLOUW, JOEP BOERBOOM, zich vorig jaar bij het verschijnen nog zuur afvroeg waarom er een boek geschreven moest worden over de ’wat fletse leerling van JAN SCHAEFER’?

’Flets’ zullen niet veel mensen Eberhard van der Laan willen noemen. Integendeel, door zijn duidelijke keuzes, dito taal en harde aanpak van de problemen in de stad wist hij zich ongekend populair te maken.

De ambtswoning aan de Herengracht is deze week opnieuw het toneel van verschillende eerbetonen aan de geliefde bestuurder, de plek waar over een paar maanden, helaas, ’een vreemde mijnheer in het kamertje vóór’ zal zitten. Wie die nieuwe burgemeester ook zal zijn: hem of haar wachten grote schoenen.

Een feestelijke week is het voor WILLEKE ALBERTI, die van haar zoon JOHNNY het nieuws kreeg waar zij al zo lang op hoopte. En een spannende is het voor FRANK MASMEIJER. Doet de rechter nu eindelijk uitspraak in zijn zaak? Leest u aan de vooravond van dat vonnis nog even wat de ouders van neef YOSHI allemaal over hem te zeggen hebben, als reactie op zijn eigen boek…