Nieuws/Wat U Zegt
766942
Wat U Zegt

Lezersbrief: Senioren hebben dit land opgebouwd

’Kabinet mag iets voor ouderen terugdoen’

Henk Krol, woordvoerder van de seniorenclub 50PLUS, werd belachelijk gemaakt omdat hij aangaf dat senioren aan het einde van deze kabinetsperiode zo’n veertig procent zullen achterlopen op werkenden. De man heeft deze keer gelijk.

Al vanaf 2008 heeft het grootste pensioenfonds ABP haar pensioenen niet meer geïndexeerd. Haar analisten hebben door de jaren heen geen kans gezien om gelijke tred te houden met de ’rijken’ onder ons, die vrijwel zonder uitzondering weinig last van de crisis hebben gehad.

Ondanks dat de economie nu overeind is geveerd, blijft het ABP -en met haar andere fondsen- korten op de indexering waar de senioren recht op hebben. Daar moet wel politieke druk achter zitten. Destijds werden miljarden uit die fondsen onterecht aangewend om onze overheid te redden. Het zou dit kabinet gesierd hebben om eens wat voor de ouderen terug te doen. Het moge nog eens gezegd worden: het waren deze ouderen die met 48 urige werkweken, maar twee weken vakantie en verplichte vervulling van dienstplicht dit land opbouwden.

Bert Osendarp, Herten