Nieuws/Wat U Zegt
795105
Wat U Zegt

Geen schijn van kans

Lezer Corry E. heeft zich erg gestoord aan de uitspraak van VNO-NCW voorzitter Hans de Boer dat bijstandsgerechtigden labbekakken zijn. Ze vertelt haar eigen verhaal hier. "De echte 'labbekak' is de heer De Boer en daar neem ik geen woord van terug."

Corry E. uit Zwolle ageert:

Ik neem maar even mijn eigen verhaal als voorbeeld. Na ruim 18 jaar mijn baan verloren door de krankzinnige overnamepoging door Fortis van ABN AMRO. Deze overname heeft niet alleen vele miljarden gekost die door de belastingbetaler moesten worden opgehoest maar ook vele duizenden mensen hun baan gekost.

Bij mij is dat nu bijna 5 jaar geleden. Werkelijk alles heb ik in het werk gesteld om weer een baan te vinden maar als 59+er maak je geen schijn van kans. Ook niet voor baantjes ver onder je niveau en voor het minimumloon. 

Ik heb na 3 jaar WW recht op IOAW (regeling voor oudere werklozen) op bijstandsniveau. Dat betekent 903,32 per maand! Daar moet ik het mee doen. Omdat ik zelf voor een redelijke buffer heb gezorgd, heb ik geen recht op toeslagen.Het geeft geen pas om mensen die buiten hun schuld hun baan kwijt zijn geraakt labbekakken te noemen. De Boer heeft onder druk min of meer excuses aangeboden omdat hij geschrokken is van de commotie maar hij meent het natuurlijk wel gewoon. Mensen van het niveau De Boer vertrekken met een luxe-oprotpremie of met wachtgeld, ook al hebben ze er een zooitje van gemaakt. De echte 'labbekak' is de heer De Boer en daar neem ik geen woord van terug.

Reageren op deze brief? Dat kan!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl