Nieuws/Wat U Zegt
795106
Wat U Zegt

'Stop die onzin'

Lezers reageren veelvuldig op de klimaatzaak, waarbij klimaatorganisatie Urgenda via de rechter een beperking van de uitstoot van het broeikasgas CO2 wist af te dwingen bij de regering. "In plaats van vijf miljard lastenverlichting kunnen we dat geld beter direct gebruiken om een omslag op energiegebied te bewerkstelligen", vindt bijvoorbeeld Stef Bouwhuis.

Een selectie van reacties:

Het wordt hoog tijd dat ik de Nederlandse Staat aanklaag wegens het onzorgvuldig omgaan met mijn (belasting)geld. Hij steekt miljarden in het bestrijden van de klimaatopwarming, middels CO2-reductie. Niet alleen is het al decennia aan het afkoelen, het is ook niet zeker dat de CO2-uitstoot voldoende kan worden teruggebracht om een verschil te maken. De Staat gaat, op aandringen van een rechter, mogelijk een veelvoud van de al over de balk gegooide miljarden uitgeven. Stop die onzin.

N.M.R. Tam, Linschoten

Ons land kent (gelukkig!) een strikte scheiding tussen de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. Maar met zijn in mijn ogen bizarre vonnis in de door de stichting Urgenda aangespannen klimaatzaak tegen de Staat lijkt de rechter deze zogeheten trias politica te hebben doorbroken. Hopelijk heeft deze rechter niet het laatste woord.

R. Strikwerda, Meppel

In plaats van vijf miljard teruggavekunnen we dat geld beter direct gebruiken om een omslag op energiegebied te bewerkstelligenDát levert banen op, tenminste, als je het slimmer doet dan alleen met molens op zee. Huizen energiearm maken, dat is de richting! Waterstofauto's introduceren! Regering, neem eens een besluit dat ons vooruitbrengt, in plaats van Sinterklaasje of nivelleerder spelen.

Stef Bouwhuis

 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl