Nieuws/Wat U Zegt
795162
Wat U Zegt

Wat zijn dit voor straffen?

"Vrachtwagenchauffeurs zouden zich inderdaad moeten realiseren dat ze in een potentieel moordwapen rijden, zoals de officier zegt inzake het ongeluk met de tankwagen waarbij Erik de Ruiter het slachtoffer werd. Daders zouden veel zwaarder gestraft moeten worden", schrijft Ansofie Eveleens ons, die zelf haar onderbenen kwijt raakte na een ongeluk.

Ansofie Eveleens vervolgt:

In ons geval was er wel sprake van een overtreding van de Wegenverkeerswet, het is aangetoond dat het stoplicht al vier seconden op rood stond toen de chauffeur erdoor reed! We hebben 2,5 uur bekneld gezeten omdat ze de vijftig ton zware wagen met zeecontainers niet weg konden slepen.

Mijn man had zwaar letstel aan zijn benen en ik ontwaakte zonder onderbenen in het ziekenhuis. Ik hoef u niet uit te leggen waar wij de afgelopen twee jaar met ons gezin doorheen gegaan zijn. Vreselijk veel pijn, veel, onnoemelijk veel verdriet. Sporten was mijn tweede natuur, nu ben ik een invalide. De eis van de officier was één jaar rijontzegging, waarvan een half jaar onvoorwaardelijk en 240 uur taakstraf.

Terwijl hij nooit zijn excuses heeft aangeboden, niets van zich heeft laten horen en echt wel een overtreding heeft gepleegd, kreeg hij geen celstraf. Ik zal u vertellen, uiteindelijk bleef daarvan over: een half jaar rijontzegging en honderd uur taakstraf! Mijn leven en ook dat van de partner van Erik de Ruiter is kapotgemaakt. Wat zijn dit voor straffen, vraag ik u!

Wij horen graag wat u vindt van deze brief.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl