Nieuws/Wat U Zegt
795180
Wat U Zegt

'Verlos ons van beleidsmakers'

Het is tegenwoordig een 'must' dat de economie moet groeien, schrijft L. Kraaijenbrink. "Het welzijn wordt afgemeten in geld. Vele economen buigen zich erover hoe dat nu eigenlijk moet, terwijl het heel simpel is."

L. Kraaijenbrink uit Ermelo vervolgt:

Snij alles weg wat niet bijdraagt tot de groei. Probeer zo snel mogelijk af te komen van de onproductieve ouderen. Zorg ervoor dat zieken zo min mogelijk hulp krijgen of dat familieleden of buren er maar voor moeten opdraaien of kinderen die ver weg wonen, maar wel keihard moeten werken om in de economische wedloop staande te blijven.

Of zou het beter zijn als we verlost worden van al die regelneefjes en beleidsmakers die maar eindeloos vergaderen en steeds nieuwe protocollen voorschrijven? Of bonussen opstrijken als ze anderen weer eens geld afhandig hebben gemaakt? Waar zouden we nu echt gelukkig van worden? Helaas krijgen we deze beleidsmakers moeilijk weg. Want dan moeten zij zelf over de zinvolheid van hun eigen functioneren beslissen. Ik denk dat het te moeilijk voor hen is.

Bent u het eens met dit betoog? Laat u horen!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl