798737
Wat U Zegt

'Wat is hoog- of laagopgeleid?'

De term 'laagopgeleid' heeft vaak een negatieve klank, meent D.R. Eekhoudt uit Groningen. Onterecht, vindt hij.

D.R. Eekhoudt uit Groningen:

Tijdens het zomerreces is het in Den Haag oorverdovend stil. De dames en heren van ons parlement gaan ruim twee maanden met vakantie. Er schijnt een noodbezetting te zijn, voor calamiteiten. Verder draait de BV Nederland gewoon door, terwijl dit naar verluidt allemaal hoogopgeleiden zijn.

Hoe lang zou het duren voordat diezelfde BV volkomen vastloopt als de loodgieters, automonteurs, vuilnisophaaldienst, reinigingsdienst enz. ook voor zo’n lange doch welverdiende vakantie zouden vertrekken?

Wat is in de praktijk hoog- of laagopgeleid? Wat moet een technicus allemaal weten van alle apparatuur aan boord van een schip, wanneer ben je volleerd technicus om aan een moderne auto te werken? We zouden eerst eens moeten vragen wat minister Bussemaker eigenlijk bedoelt met de term ’laagopgeleid’ (Tel. 08/06). Die begint op deze manier een negatieve klank te krijgen.

Zolang je op een eerlijke manier je brood verdient, is er toch niets aan de hand? Beseft de minister wel dat het niet voor iedereen is weggelegd om arts, advocaat of ingenieur te worden?

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl