Nieuws/Wat U Zegt
798739
Wat U Zegt

'Arrestatieteams professionaliseren'

Als er ooit een kans was geweest om een dader te pakken van een afrekening in het criminele circuit, dan was het wel met de liquidatie van Lucas Boom in Zaandam, zegt Theo de Wit op Facebook. " De liquidatie werd uitgevoerd door maar liefst vijf man, gewapend met kalashnikovs. Hoe kan het dat niemand van de vijf werd gepakt?"

Hij vervolgt:

Ik ga even in de schoenen staan van een onderbetaalde politieagent die onderdeel uitmaakt van de arrestatie-eenheid. Ik heb een lieve vrouw, twee jonge kinderen en een hoge hypotheek. Aan mij wordt gevraagd om zwaar bewapende gangsters te arresteren, terwijl ik en mijn collega’s slechts de beschikking hebben over een lullig 8mm pistool. Je weet dat het kogelwerende vest geen bescherming biedt tegen de kogels uit een kalashnikov. De kans dat ik het onderspit delf, is daarom levensgroot.Het enthousiasme om lijf en leden te riskeren om een crimineel te pakken die net een andere crimineel vermoordde, is begrijpelijkerwijze niet zo groot. Neem het hem eens kwalijk.

Dit kan echter niet. De wetteloosheid neemt toe en de burger krijgt steeds meer een gevoel van onveiligheid omdat geharde criminelen blijkbaar keer op keer ongestraft hun gang kunnen gaan.

Het wordt tijd dat die incapabele politietop wordt vervangen en de arrestatie-eenheden worden geprofessionaliseerd.Verder vind ik dat wij met z’n allen als één blok achter de mensen moeten staan die hun leven riskeren voor onze veiligheid.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl