Nieuws/Wat U Zegt
798744
Wat U Zegt

Vakbonden zullen het nooit leren

Vakbonden zijn star en zouden zich moeten aanpassen aan de veranderende economische omstandigheden, meent M. v.d.Heuvel.  Deze lezer wijst erop dat de tijd van vaste contracten en allerlei extraatjes voorbij is en dat het weinig constructief is om nog actie te voeren voor een betere cao. Bent u het met deze opvatting eens? Graag uw reactie.

M.v.d.Heuvel schrijft:

Ze zullen het nooit leren die vakbonden, zo verschrikkelijk eigenwijs en drammerig als ze zijn.

We hebben voor de tweede keer in korte tijd stakingen in de metaalsector voor een betere cao. Waar hebben we dat vaker gehoord en wat zijn de gevolgen? Bedrijven verhuizen hun productie naar lagelonenlanden of sluiten gewoon de toko (zoals Philip Morris recent deed).

Maar de vakbonden houden stug vol om te eindigen met hun klaagzang dat er zo weinig werkgelegenheid is in dit land. Gek hè?

Vakbonden zijn star en niet bereid zich flexibel op te stellen; de tijd van vaste contracten en alle extraatjes is fini. Bedrijven passen zich aan aan veranderende economische omstandigheden en vakbonden zouden dat ook moeten doen. Maar helaas brengen ze het niet verder dan schreeuwen en dreigen.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl