Nieuws/Wat U Zegt
800818
Wat U Zegt

'Asscher gelooft in sprookjes'

De maatregelen van minister Asscher met het doel om flexwerkers sneller een vast contract te laten krijgen, zullen niet werken, meent Ron Pothoven. Volgens hem gelooft de PvdA-bewindsman in sprookjes als hij denkt dat werkgevers straks meer mensen in vaste dienst nemen. Bent u het met deze lezer eens? We horen graag uw reactie.

Ron Pothoven schrijft:

De heer Asscher kan wat mij betreft een abonnement nemen op De Efteling. Hij gelooft in sprookjes. Denkt u nou echt dat na twee jaar (of drie contracten) iemand eerder een vast contract gaat krijgen?

 Als ervaringsdeskundige kan ik na zes contracten zeggen van niet. En het erge van de nieuwe regeling is dat ik straks zes maanden niet meer bij dezelfde werkgever mag werken in plaats van de drie maanden nu.

 Met de huidige crisis nemen werkgevers niemand meer in vaste dienst aan. Als je geluk hebt, mag je na drie maanden weer terugkomen en weer drie contracten uitdienen. Zo ging het bij mij nu ook.

 Straks wil je werkgever je niet meer want zes maanden is te lang. Tenslotte zijn er genoeg mensen te vinden die jouw werk in kunnen vullen met de huidige werkloosheid.

 Daarbij opgeteld nog de ouderen van 50+. Die komen op deze manier dus helemaal nooit meer aan de bak. Dank u, meneer Asscher voor de laatste hoop op werk die u heeft weggenomen. Droomt u maar lekker weg in het Haagse pluche...

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl