Nieuws/Wat U Zegt
818415
Wat U Zegt

Selectieve boosheid

Wim Everwijn merkt op dat er in de media en onder politici een rare selectieve verontwaardiging heerst wat betreft de ellende van de bootvluchtelingen. 'Op het hoogste niveau wordt werkelijk alles uit de kast gehaald om de vluchtelingen heelhuids uit het water te krijgen. Voor politici is verdrinken tijdens de vlucht kennelijk erger op de schaal van overlijden dan een bom op je kop krijgen of in de vuurlinie terechtkomen', schrijft hij.

Wim Everwijn uit Capelle a/d IJssel vervolgt:

'Uit cijfers blijkt dat sedert het begin van de oorlog in Syrië (maart 2011) maar liefst 200.000 doden zijn gevallen (1000 per week) en voor wat betreft de bootvluchtelingen, naar schatting zo'n 22.000 sinds 2000 (gemiddeld zo'n 30 per week).

Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat media en politici zich volledig richten op de problematiek van de bootvluchtelingen terwijl dit type vluchteling feitelijk niets meer is dan een noodzakelijk gevolg van het niet of niet daadkrachtig ingrijpen bij de bron van het kwaad. Daarom zullen er wekelijks zo'n 1000 doden blijven vallen in Syrië die, om redenen dat de pers en politici de bootvluchtelingen tot lieveling hebben verklaard, nooit de krant en/of het Journaal zullen halen.'Bent u het met deze lezer eens? Wij horen het graag.Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl