Wat U Zegt/Lezersbrieven
82140727
Lezersbrieven

’Centrale Bank heeft te veel geheime dossiers’

Dat de Europese Centrale Bank steun verliest, is niet zo gek, schrijft L. Dorrestijn.

Wederom een topman van de Bundesbank die het beleid van de ECB kennelijk wantrouwt en vertrekt.

En terecht, want dossiers die zo geheim zijn dat zelfs het Europese Parlement ze niet mag inzien, verhullen besluiten waarvoor de Noord-Europese landen nog jaren moeten bloeden zodat men in Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland op tijd met pensioen kan en de verspillingen kunnen doorgaan.

Intussen wordt hier bezuinigd op Defensie, kan niemand vertellen tegen welke vijand wij moderne onderzeeboten nodig hebben en beschikt Polen over meer tanks dan Frankrijk en Duitsland samen. Dus waarom er een Europese krijgsmacht moet komen en welke landen die moeten betalen, is een vraag die zelfs de ECB niet kan beantwoorden.

Net als de vraag wie de energietransitie gaan betalen en de immigratiestop, de bestrijding van de georganiseerde/internationale criminaliteit en de coronamaatregelen.

Intussen hebben we ons kwetsbaar gemaakt voor cyberaanvallen, gasleveringen, activisten die de woningbouw belemmeren en het elektriciteitsnet kunnen saboteren, alsmede door de garanties die we aan de ECB hebben gegeven. Zou het wellicht de ECB zijn die bepaalt of onze pensioenfondsen mogen indexeren?

L.J.J. Dorrestijn