831497
Wat U Zegt

Niets mis met echte rashond

Lezer J. Offereins-Snoek irriteert zich aan instanties die rashonden wegzetten als doodzieke honden: "De Stichting Dier&Recht hekelt 'ongezonde' rashonden (Tel. 19/04), maar vergeet te vermelden dat het niet de rashonden zijn die problemen opleveren, maar de lookalikes."

J. Offereins-Snoek uit Ermelo vervolgt:

"Dat zijn de zogenaamde rashonden die met karrenvrachten uit Oost-Europa worden geïmporteerd.Fokkers die zijn aangesloten bij een rasvereniging, moeten allen fokken via een bij het ras behorend fokreglement. Dit betekent veel onderzoeken. Daarentegen heeft bijv. van alle labradors er maar twintig procent een stamboom en van de chihuahua maar negen procent. Deze gewilde rassen worden op internet aangeboden en voldoen aan geen enkel onderzoek.

Ik erger mij groen en geel aan instanties die rashonden wegzetten als doodzieke honden. Op een tentoonstelling staat een ring vol met cavaliertjes, maar geen enkel hondje heeft hoofdpijn, laat staan dat zijn ogen eruit vallen. Wij, verenigingen en fokkers van rashonden, worden weggezet als vermeerderaars en geldwolven. Laten de verenigingen die zich zo bekommeren om honden zich richten op de niet-rashonden en afblijven van de rassen waar ze geen verstand van hebben."

Vindt u ook ook dat de term rashonden door instanties uit zijn verband wordt gerukt? Wij horen graag uw visie. 

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl