831579
Wat U Zegt

'Alleen oog voor eigen belang'

Het kabinet heeft bepaald dat alle hulpmiddelen om in de woning te kunnen blijven wonen vanaf 2014 niet meer van de belasting kunnen worden afgetrokken. Belachelijk, vindt L. Belzer uit Woudrichem.

L. Belzer uit Woudrichem:

In een gemiddelde woning bevinden zich keuken en toilet op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn de slaapkamer en de douche te vinden. Ouderen, ook gehandicapten, worden door dit kabinet gedwongen zolang mogelijk in hun woning te blijven.

Sommige gemeenten hebben de trapliftvoorzieningen voor gehandicapten beëindigd, die zijn dus verplicht in hun woonkamer te slapen en ontberen het gebruik van de douche. Ouderen die door hun handicap genoodzaakt waren een traplift of looprek te plaatsen en daarvoor eigen spaargeld hebben gebruikt of een bedrag hebben geleend, kunnen dat niet meer bij de belastingaangifte opvoeren.

Het kabinet heeft bepaald dat alle hulpmiddelen om in de woning te kunnen blijven wonen vanaf 2014 niet meer van de belasting kunnen worden afgetrokken.

De betrokken volksvertegenwoordigers hebben dit niet opgemerkt, want zij hebben immers alleen aandacht voor hun eigen belang en hun mobieltje, en niet voor kwetsbare mensen. Dit is beschamend.