831585
Wat U Zegt

'Ajax verliest zijn gezicht'

Ajax komt steeds verder van de supporters af te staan, constateert Roland Roovers nu blijkt dat het oude logo de komende jaren niet terugkeert op het shirt van Ajax. 

Roland Roovers:

Al jaren zijn diverse supportersgroeperingen bezig om het klassieke Ajax-logo terug te krijgen. Deze strijd is onder andere een gevolg van de evolutie die de club sinds de verhuizing naar de ArenA heeft doorgemaakt.

De herkenbaarheid van de club heeft destijds een flinke knauw gehad. Het oude logo staat eigenlijk symbool voor de trouwe supporters. Supporters die wanhopig moeten toekijken hoe de club steeds verder van hen af komt te staan. Ajax heeft een prachtig verleden maar wenst daar niet naar te kijken. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat Ajax direct overgaat tot invoering van het oude logo. Maar als de verschillende supportersgroeperingen dit opperen, kan je op zijn minst overgaan tot een onderzoek bij de supporter. Of zoals de club het zal zien ’de klant’. Dat dit niet is gebeurd, is een stuitende vorm van arrogantie en zelfingenomenheid.

De splitsing is duidelijk en de toekomst ziet er somber uit. Nu het spel, het stadion en zelfs het shirt steeds verder van de supporters komen af te staan was een signaal richting de supporter welkom geweest. Waarschijnlijk zal Ajax wederom 40.000 seizoenskaarten verkopen. Ik weet echter zeker dat de liefde bij veel supporters elk jaar steeds een beetje af zal nemen.