832143
Wat U Zegt

'Verkeersovertreders gelijk behandelen'

G. den Uil ergert zich eraan dat de politie in het programma 'Wegmisbruikers' van afgelopen zondagavond schuldbewuste verkeersovertreders keihad aanpakt maar zich laat aftroeven door zondaars met een grote mond. Bent u het met deze lezer eens? Graag uw reactie.

G. den Uil schrijft:

Ik heb mij afgelopen zondagavond weer eens flink zitten ergeren aan het programma 'Wegmisbruikers'. Met name aan de tegenstrijdigheid qua behandeling.

 Een man die te hard gereden heeft (maar op geen enkel moment een gevaarlijke situatie heeft veroorzaakt) krijgt een dikke boete, en ook nog  een strenge preek van de agent. De man is schuldbewust en geeft zijn fout ruiterlijk toe, maar de preek gaat nog even verder.

Even later wordt dezelfde agent volledig uitgekafferd door een ongelooflijk brutale jongen. Wat doet de agent? Hij probeert nog even een beetje indruk te maken, maar laat zich  helemaal aftroeven door de brutale vlegel. Geen maatregel wegens belediging van een politieambtenaar in functie, hij krijgt een gewone boete en mag weer met gierende banden, slingerend door een smalle straat, wegscheuren.

Het commentaar hier was niet van de lucht. "Wat een sukkel",  "Wat een slappe hap,  die agent!",  "Totaal geen gezag." En wat leren we hiervan? Dat je beter een grote bek kan opzetten en proberen zo'n agent tot op het bot te beledigen,  want dat lucht op en er zijn toch geen sancties.

Dat is natuurlijk ook de reden waarom dit soort programma's nooit wordt opgenomen in de wat moeilijker wijken in de grote steden. Dat durven ze gewoon niet! De tv-ploeg niet. Maar de agenten ook niet! Nee, dan liever iemand die op een rustige snelweg 20 kilometer te hard rijdt, opjagen en hem als crimineel of als klein kind behandelen....ik erger me rot!

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl