Nieuws/Wat U Zegt
845540
Wat U Zegt

'Zelf verantwoordelijk voor overgewicht'

Als mensen beter op hun gewicht letten door gezond te leven, scheelt dat de overheid miljarden aan ziektekosten, meent Gerard Rood. Bent u het met hem eens en vindt u dat mensen zelf de financiële gevolgen moeten dragen voor hun ongezonde leefstijl of is dit voor u een brug te ver? Graag uw reactie.

Gerard Rood schrijft:

Eva van der Beek, plastisch chirurg in opleiding, vindt dat vervolgoperaties van obesitaspatiënten vergoed moeten worden.

Ze gaat zelfs promoveren op de emotionele en sociale gevolgen ervan. Ze doet net of obesitaspatiënten zielig zijn en er niks aan kunnen doen maar vergeet dat bijna 99% van die mensen dat over zichzelf heeft afgeroepen.

Ze eten veel teveel en te vet en van bewegen hebben ze bijna nog nooit gehoord en dan kun je erop wachten. Dan mag de gemeenschap weer voor hun slechte gedrag opdraaien.

Het wordt tijd dat mensen eens serieus op hun gewicht gaan letten en er alles aan doen om dit op een gezond niveau te houden. Dan zullen er miljarden aan ziektekosten, die nu onnodig door obesitaspatienten worden veroorzaakt, uitgespaard worden en kunnen dan aanzienlijk beter besteed worden.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl