Nieuws/Wat U Zegt
845642
Wat U Zegt

'OZB-lasten steeds hoger'

Johan de Koning constateert dat de gemeenten geld over de balk gooien en vervolgens de OZB-belasting verhogen. Dit gaat volgens hem ten koste van de burger die juist probeert te besparen waar het kan. Bent u het met hem eens? Graag uw reactie.

Johan de Koning schrijft:

Stijging OZB is weer hoger dan de maximale 3% die ons was voorgehouden (Telegraaf.nl, 04/03). In de gemeente Veldhoven komt er dit jaar 11,8% bovenop.

 Deze rekening kregen we zaterdag op de deurmat, zonder enige berekening, uitleg of toelichting over deze forse stijging, en precies op de dag dat men telefonisch niet bereikbaar is.

Er valt genoeg te besparen hier in onze gemeente waar het geld op veel gebieden over de balk wordt gesmeten, maar daar wordt niet naar gekeken.

De hardwerkende burger extra belasten is de makkelijkste oplossing, en vanuit Den Haag krijgen we ook geen reactie, daar zijn ze drukker met zieltjes winnen voor de aankomende PS verkiezingen.

 Navraag bij de gemeente leert zelfs dat er in het coalitie-akkoord stond dat de woonlasten niet zouden stijgen, maar dat "de omstandigheden inmiddels anders zijn". Daar moeten we het maar mee doen. Ieder gezin in Nederland let op de kleintjes en probeert te besparen waar het kan, maar de overheid kan niet veel anders dan lasten verhogen.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl