859030
Wat U Zegt

Geef goede voorlichting over gezond eten

Om te voorkomen dat mensen doorslaan in de hype van het gezonde eten, moet er goede voorlichting worden gegeven over welke voedingstoffen het lichaam allemaal nodig heeft, meent Annefleur Bakker. Bent u het hiermee eens? Wij horen graag uw reactie.

Annefleur Bakker schrijft:

Kinderarts Sandra Schrama vindt dat mensen doorslaan in de hype van het gezond eten. Hierdoor stijgt het aantal ondervoede tieners. Deze kinderen krijgen namelijk niet alle voedingsmiddelen binnen die ze nodig hebben om te groeien.

Dit is natuurlijk absurd. Natuurlijk is de campagne om gezonder te gaan eten goed, maar er moet wel duidelijk worden gezegd wat de risico’s zijn en voor welke doelgroep dit belangrijk is.

De meeste mensen zijn onvoldoende ingelicht om goede keuzes te kunnen maken voor hun kinderen en voor hen zelf. Naast het ondervoed zijn, zijn er ook nog andere gevolgen voor het kind. Deze kan zich namelijk depressief en lamlendig voelen aangezien de hersenen niet genoeg voedingsstoffen krijgen

Het lichaam heeft namelijk ook verschillende soorten voedingsmiddelen nodig om cellen aan te kunnen maken of bepaalde processen in het lichaam te kunnen laten verlopen.

Zonder koolhydraten kan het lichaam bijvoorbeeld moeilijker energie (ATP) aanmaken, wat voor een kind met een groeispurt uitermate belangrijk is.

 De kern van de zaak is dat het lichaam meer voedingsmiddelen nodig heeft dan alleen de superfoods om gezond te kunnen blijven.

Meedsicussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op wuz.nl