Nieuws/Wat U Zegt
863186
Wat U Zegt

'Het kapitalisme slaat door'

"Europakenner Geert Mak stelde het al:…alles in ondergeschikt gemaakt aan het kapitalisme….., Het kapitalisme in Europa slaat volledig door. De wereld wordt geregeerd door financiële instellingen…. Hoe waar allemaal", mailt Kees de Vries uit Maasdam. 

"En wat doen wij eraan? Niets. Straks met een beetje pech weer 5500 medewerkers van V&D in de WW. en de regering staat er bij en keek er naar….

De eigenaren van V&D zijn Amerikanen. Hebben niets met onze cultuur te maken, zijn alleen geïnteresseerd in snelle megawinsten voor hun aandeelhouders, plunderen en mismaken het bedrijf voor super winsten dwars tegen onze Hollandse cultuur in. Als het even tegenzit, laten ze het bedrijf als een rotte appel vallen.

Dat moeten wij niet willen. Er is niets aan de hand met V&D. Als er een goede ondernemer op wordt gezet, draait het bedrijf zo weer met winst. De Staat moet hier de helpende hand reiken met een tijdelijke lening. Onze banken zijn ook zo geholpen, waarom niet warenhuizen van het volk, waarom doen de banken weer niets, die hebben nog wat goed te maken met het Volk?

Het zou een politiek tactische mega vergissing van de overheid zijn dit bedrijf en anderen: Blokker, HEMA etc., zonder slag of stoot om te laten vallen. De overheid heeft al vele bedrijven met droge ogen laten verdwijnen. Ik denk aan Fokker, Werkspoor, DAF, Stork, waar honderdduizenden arbeiders tientallen jaren werkten, maar ik denk ook aan typisch Rotterdamse middenstandsbedrijven, zoals Gerzon, Galeries Modern, Jungerhans etc.

Ipv tientallen miljarden ongezien in de bodemloze afvoerput van de EU, Griekenland, ontwikkelingshulp, noodfondsen etc., te gooien, zou de overheid er verstandiger aan doen, deze tientallen miljarden te reserveren in een rampenpot voor onze eigen industrie en middenstand. Het FNV, SP mogen zich ook wel duidelijker en harder op stellen in deze….. Het gaat niet alleen om V&D, maar om een nationaal welzijns en welvaartsprincipe."