Nieuws/Wat U Zegt
866718
Wat U Zegt

'Weeralarm roept onnodig stress op'

Dick Timmerman uit Dronten wordt een beetje moe van al die waarschuwingen voor gladheid bij het minste vlokje sneeuw. "Mensen hebben best wel een eigen verantwoordelijkheidsgevoel." Hij wil juist waarschuwen voor het negatieve effect van deze weerwaarschuwingen.

"In Nederland voelt één op de drie mensen zich al niet prettig achter het stuur van een auto. Tenminste, als je de onderzoeken mag geloven. Wat gebeurt er met deze mensen als ze ver van te voren ook nog eens in de stress raken door al deze negatieve berichtgeving?

Ja inderdaad, deze mensen zitten nog verkrampter in hun vervoermiddel, waardoor ze al helemaal onvoorspelbaar reageren. Met alle gevolgen van dien. Waarom houden we het niet gewoon op "kans op sneeuw, hagel, gladheid" in plaats van al deze mensen in de stress te werken?

Ook de onzinnige tips die de ANWB poogt te geven zijn nou niet je dat. Geef gewoon een weersverwachting en laat mensen zelf bepalen of ze al dan niet de weg op gaan. Hiermee voorkom je ook dat weerwaarschuwingen ongeloofwaardig worden. In mijn optiek zijn ze dat nu al.

En dat Nederland stilstaat om vier vlokjes sneeuw? Daar moeten we dan maar mee leren leven, al zou het, als een ieder zijn auto met winterschoeisel uitrust, totaal niet nodig zijn om in een verkeersinfarct  te geraken."

Wat vindt u van weerwaarschuwingen? Noodzakelijk of overbodig?