870289
Wat U Zegt

Geen stiekeme alcohol alstublieft

Thomas Lont uit Andijk noemt zich een principiële geheelonthouder. "Het overkomt mij steeds vaker", schrijft hij, "dat ik een op het oog lekker chocolaatje of bonbon moet uitspuwen omdat er alcohol in zit."

"Ook dranken zijn steeds vaker vermengd met alcohol. Na de eerste slok proest ik het uit.En wat denk je van lekker eten in een restaurant? Het vlees wordt afgeblust met een halve fles wijn. Dan heb ik al gegeten en gedronken.

Ik vind dat bij producten waar alcohol in zit of die met alcohol, al is het nog zo weinig, worden aangemaakt, duidelijk omschreven moet worden dat er alcohol bij gebruikt is.

Ik wil eten en drinken zonder mijn eetlust te bederven. En ik heb het recht om geen druppel alcohol te drinken als ik dat niet wil. Ik wil ook van de voedingsindustrie kunnen eisen dat ik niet stiekem alcohol krijg toegediend zonder dat het duidelijk is aangegeven.

Dat is toch niet te veel gevraagd?"

Wat vindt u van het bereiden van gerechten en sommige bonbons met alcohol? Moet de consument inderdaad meer informatie krijgen? U kunt hieronder reageren.

Lees hier de reactie van een andere lezer: "We lijden aan de ziekte van Ik."