870344
Wat U Zegt

De ziekte van Ik

Een lezer klaagt over het gebruik van alcohol bij het bereiden van gerechten en bonbons. Hans van Zalingen uit Wijk bij Duurstede reageert: de briefschrijver lijdt aan de ziekte van Ik.

"Ook tegen alle mensen die de brandweer bellen zodra er een vuurtje ontstaat dat groter is dan de vlam van een aansteker zou ik willen zeggen: denk eens na!

Je zal maar tevergeefs op de brandweer moeten wachten terwijl je huis afbrandt, omdat iemand anders om zo'n futiliteit heeft gebeld. Weleens van een emmer water gehoord?

Het is helaas een ziekte. De ziekte van Ik.

We zien het terug in ons onderwijs, waar docenten machteloos moesten toekijken hoe ze monddood werden gemaakt en de leerling de macht overnam en sportverenigingen die zijn leeggelopen als gevolg van het volledig doorgeslagen individualisme in onze maatschappij.

Dat komt omdat we ons laten terroriseren door minderheden en individuen die constant een platform wordt geboden. Als ik Zwarte Piet zeg weet iedereen wat ik bedoel. Ook de mensen die dit kinderfeest bewust hebben misbruikt om hun dogma's uit te dragen. Bah."

Bent u het met de schrijver eens? U kunt hieronder op deze brief reageren.