Nieuws/Wat U Zegt
871307
Wat U Zegt

Overheid ontmoedigt mantelzorg

Mevrouw Rommen van der Kroft, die haar broer thuis verzorgt en sinds 2001 een ANW-uitkering krijgt, maakt zich zorgen over de kostendelersnorm die op 1 juli van kracht wordt.

"Op 1 juli 2015 krijgen we te maken met de kostendelersnorm. Kinderen die op hun 21e nog thuis wonen tellen mee voor deze norm.

Woon je samen met je broer of zus - die meervoudig gehandicapt is en dus zorg nodig heeft - dan krijg je al korting op je uitkering.Woon je met iemand samen, dan wordt die gerekend als kostendeler, ook als je besluit om een van je ouders in huis op te nemen.

Uiteindelijk word je, als mantelzorger, zo’n 75 procent gekort op je uitkering. Dit zijn bedragen die je gewoon niet kan missen, aangezien dit kabinet er al voor gezorgd heeft dat je geen huurtoeslag meer kan krijgen als mantelzorger.

Mantelzorgers worden onevenredig getroffen, en hierdoor zullen velen onder ons de afweging gaan maken, om toch je broer, zus of ouder in een instelling te laten plaatsen.

Dit kan toch niet de bedoeling zijn?"

Wat vindt u van de manier waarop de overheid met mantelzorgers omgaat? Is het logisch dat zij inleveren, of moet de groep worden ontzien? U kunt hieronder reageren.