Nieuws/Wat U Zegt
873608
Wat U Zegt

Zachte winter: lekker?

Niet alleen ons land, heel Europa beleeft het warmste jaar sinds 1500, aldus het KNMI. Maakt u zich zorgen over de opwarming? Of vindt u het wel prettig, zachtere winters en zomerse temperaturen tot ver in het najaar?

Vorige week maakte het weerinstituut bekend dat 2014 in Nederland het warmste jaar wordt in drie eeuwen. In De Bilt komt het jaargemiddelde uit op circa 11,5 graden tegen 10,1 graden normaal. De kans hierop was dik honderd jaar geleden minder dan 1 op 10.000; nu is dat 1 op de 10 jaar.

Onbesneeuwd

Of het gestaag stijgen van de temperaturen door de seizoenen heen nu direct de oorzaak is van de nu nog altijd onbesneeuwde skigebieden, die begin deze week de krantenpagina's haalden, is niet helemaal duidelijk. Feit blijft dat we zo tegen het eind van december gewoon nog dik boven de tien graden zitten.

Wat vindt u daarvan? Mist u een dik pak sneeuw - en alles wat daar aan krabben, files en snotneuzen bijhoort - of vindt u het prima zo? Is het fijn dat we nog tot diep in het najaar en al heel vroeg in het voorjaar op terras kunnen ploffen? Of snakt u naar de seizoenen zoals we ze vroeger hadden? Laat het ons weten!