874644
Wat U Zegt

'Mensenrechten ook in ons land'

Minister Koenders prijst Mideast Youth voor het bevorderen van de mensenrechten. Nico Bos uit Almere mailt: "Laat Koenders eerst eens in verpleegtehuizen gaan kijken want daar worden de mensenrechten heel vaak met voeten getreden!"

"Nederland zet zich volgens Koenders onvermoeibaar in voor het bevorderen van democratie, rechtsstaat en mensenrechten, waaronder specifiek de vrijheid van meningsuiting, bescherming van vrouwenrechten, rechten van seksuele minderheden, mensenrechtenverdedigers en het recht op een eerlijk proces. Kortom, Nederland is zelf onberispelijk ten aanzien van mensenrechten. Of misschien toch niet?

Laat minister Koenders eerst eens in verpleegtehuizen gaan kijken voordat hij zo hoog van de toren blaast, want daar worden de mensenrechten heel vaak met voeten getreden!

De mensenrechten gelden in Nederland blijkbaar niet voor zieke hulpbehoevende senioren in verpleegtehuizen, waar bijvoorbeeld mishandeling door verwaarlozing schering en inslag is.

Mensenrechten gelden ook voor zieke hulpbehoevende senioren minister Koenders! Leest u artikel 25 van de Human Rights Declaration eens goed voordat u zichzelf ten onrechte als Nederlander op de borst slaat."

Bent u het met deze lezer eens?