889595
Wat U Zegt

Misbruik identiteit

Geeft u uw paspoort af in een hotel als u op vakantie bent en maakt u zich dan wel eens zorgen over mogelijk misbruik van uw gegevens? Dick Schalekamp krabt zich wel twee keer achter zijn oren voordat hij zijn identiteitsbewijs afgeeft. Lees hier verder en praat mee.

Dick Schalekamp, Giekerk

Het is gebruikelijk dat men op vakantie of als men gebruik wil maken van een kamer in een hotel, men wordt gevraagd om het paspoort af te geven en soms wil men deze ook nog enige tijd houden bij de balie.

 Nu heb ik onlangs vernomen dat men dit helemaal niet mag doen en dat men als klant kan eisen om het paspoort niet af te geven. Vaak staan wij hier niet bij stil en komt het niet in ons hoofd op dat men fraude kan plegen door de gegevens die op ons paspoort staan te gebruiken voor kwalijke doeleinden.

 Zijn wij niet te slordig in deze, of handelen wij te veel in goeder trouw? Wat te doen als men weigert om ons toe te laten op een vakantiebestemming of ons geen kamer wil geven als wij weigeren het paspoort af te geven? Zijn de eigenaren van hotels en vakantieparken enzovoort, zich wel bewust van deze regel? IK ben door Radar gaan nadenken over het gebruik van mijn paspoort.

Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl.