Nieuws/Wat U Zegt
892802
Wat U Zegt

'Wat een bekrompen landje'

Café-eigenaar Vic Platte uit Maastricht is het er niet mee eens dat er nu ook in kleine horecazaken niet meer gerookt mag worden. Hij verwacht dat veel kleine cafés het loodje zullen leggen.

"Ook kleine horecazaken moeten zich nu aan het rookverbod houden. Wederom zal Nederland getroffen worden door een aantal sluitingen van kleine cafés, cafés zonder personeel, waar circa 90 procent van de bezoekers tot op heden gezellig konden roken, onder het genot van een glaasje bier, wijn of fris.

Niemand, maar dan ook niemand die zich hieraan stoorde. Zelfs de niet rokers hadden er totaal geen problemen mee. Men vond het gezellig, het hoorde sinds jaar en dag bij de sfeer.

In België zagen we al het grote voorbeeld, Na het invoeren van het rookverbod in de Belgische horeca ontstond er een sluitingsgolf. In 2011 moesten ruim 2000 horecazaken hun deuren sluiten, dat zegt toch genoeg.

Dan krijgen we het fenomeen ’stoeproken’, voor de ondernemers die geen aparte rookruimte hebben kunnen creëren. Gezellig!

Zullen we nog maar niet spreken over de toename van de vervuiling op straat, de peuken, het zwerfafval, het glas.

Wat zijn we toch een bekrompen landje geworden. Dat kleine beetje sfeer en gezelligheid, sigaretje en sigaartje erbij. Fantastisch toch in de buurtkroeg?

Weg sfeer, weg gezelligheid en niet uit te sluiten: weg kroeg! Den Haag heeft het weer voor elkaar, de hardwerkende zelfstandige horecaondernemer zonder personeel krijgt het nu ook voor zijn kiezen.

Laat de mensen zelf beslissen of zij een horecagelegenheid willen betreden waar wel of niet gerookt mag worden, dat is per saldo ieders eigen keuze.

Nederland zou massaal in actie moeten komen om dit belachelijke verbod tegen te gaan.

Bent u blij met het verbod?