Nieuws/Wat U Zegt
906864
Wat U Zegt

'Jongeren in de schulden'

'Veel jongeren hebben betalingsachterstand' en 'Nibud vindt het zorgwekkend dat jongeren zich in de schulden steken'. Het lijkt alsof jongeren er maar op los leven, zegt R.M. Duijne. Maar hij vindt het niet gek dat jongeren in de financiële problemen komen.

"Maar geen woord over de rechtsongelijkheid die in Nederland geintroduceerd is door jongeren onder de 27 jaar geen bijstand te geven als ze in de grote steden wonen. Dat betekent dat wie als jongere werkloos raakt na 3 maanden WW maar van de lucht moet zien te leven. En dan vreemd opkijken als jongeren in de schulden komen of erger.

Dat is niet zo moeilijk wanneer de vaste lasten voor wonen, energie, vervoer en ziektekostenverzekering doorgaan maar er aan de andere kant niets binnenkomt.

Verder wordt waardering uitgesproken voor ouders die hun kinderen helpen, al zijn ze volwassen. Natuurlijk! Zijn er werkelijk mensen die denken dat ouders hun kinderen in de modder laten zakken?

Als Nederland moeten we ons schamen dat we zo met onze eigen mensen omgaan."Deelt u de mening van deze lezer over jongeren die in de schulden raken of denkt u er anders over?