Nieuws/Wat U Zegt
906999
Wat U Zegt

'Schuld moet ooit worden ingelost'

Wim Stolk uit Kampen wil de overheid niet de hand boven het hoofd houden maar, mailt hij, "het feit dat heel veel huishoudens hun te veel ontvangen kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen is toch echt niet alleen aan de papierwinkel van de Belastingdienst te wijten".

"Als ouders verzuimd hebben om hun nieuwe financiële situatie, als gevolg van ander werk, ontslag of promotie, door te geven, dan je kun je op je vingers natellen dat je ooit het te veel ontvangen geld terug moet betalen. Maar of het nu te veel ontvangen toeslagen betreft, of een te hoge hypotheek, het heeft allemaal te maken met onzorgvuldigheid en gretigheid op het verkeerde moment. Want ook als je een huis koopt, en je zet de boel gelijk onder water door meer te gaan lenen dan je huis waard is, dan is het op dát moment al vragen om problemen, en neem je te grote risico’s.

Lenen gaat sowieso gepaard met financiële risico’s, of het nu ’geleende’ zorgtoeslag is of een hypotheek, er is hoe dan ook een schuld die ooit ergens moet worden ingelost. Je kunt jezelf op deze manier mooi rijk rekenen met geld dat niet van jou is. Simpel toch, maar alles behalve handig!"

Heeft deze lezer gelijk of liggen de zaken naar uw mening toch anders?