912954
Wat U Zegt

Lezersbrief: Boer zoekt vrouw groot succes

Lezer Dick Schalekamp buigt zich over het succes van het programma Boer zoekt Vrouw. Wat vindt u ervan? Kijkt u en wat is uw mening? Lees hier verder en praat mee.

Dick Schalekamp, Giekerk

Het is en blijft een merkwaardig fenomeen, het programma Boer zoekt Vrouw. Voor velen is het een programma dat op goedkope wijze kijkers lokt, toch schijnt er behoefte te zijn aan het programma, zo'n 3,3 miljoen kijkers waren getuige van het eerste programma van de KRO.

De eerlijkheid gebiedt mij te melden dat ik een van die 3,3 miljoen kijkers was. Het lijkt erop dat ik mij hier voor schaam, niets is echter minder waar. Toch zat ik vol verbazing te kijken hoe sommige boeren wanhopig op zoek zijn naar de ware liefde.

Ik vind het moedig van de verlegen boeren die er tussen de tien zoekenden zitten dat zij het aan hebben gedurfd om zich op te geven voor het programma.

Ik vind het moedig dat zij dit doet voor het oog van miljoenen kijkers. Het blijkt dat wanneer het om de liefde gaat wij er met grote belangstelling naar kijken, misschien wel omdat wij diep van binnen allemaal op zoek zijn naar liefde, ook al zijn wij al jaren getrouwd of samenwonende met een partner.

Ik vraag mij af verder af wat voor vrouwen het zijn die reageren op de oproep van de boeren, velen zijn volgens mij in staat om buiten dit programma om de juiste partner te vinden.

Uit voorgaande afleveringen van Boer zoekt Vrouw hebben wij kunnen constateren dat er dames bij zitten die zeker niet onknap zijn. Is het de drang naar avontuur, is het de wanhoop naar het vinden van de juiste partner of voelt men echt iets voor de zoekende boer? Het zal van alles wel iets zijn, toch denk ik dat de dames die reageren op het programma wel degelijk goed bedoelingen hebben.

Wat denkt u?