Nieuws/Wat U Zegt
917699
Wat U Zegt

’Alimentatie bevordert woningnood’

Lezer Guus Roodenrijs ijvert er al 5 jaren voor dat gescheiden vrouwen met alimentatie die onderhoudsbijdrage niet mogen verliezen als ze een nieuwe partner in huis nemen of bij een nieuwe partner intrekken. In dat geval komen er vele tienduizenden, meestal grote woningen vrij.

In eerste instantie was men het in Den Haag daarmee eens en werd mijn idee opgenomen in een wetsvoorstel. Tot mijn verbazing is mijn voorstel in juni 2017 door verantwoordelijken ’verkracht’. In het wetsvoorstel staat nu dat indien gescheiden vrouwen met een alimentatie opnieuw gaan samenwonen ze weliswaar hun alimentatie verliezen, maar lukt het samenwonen niet en verlaat de vrouw de nieuwe partner binnen 6 maanden dan moet het betalen van de alimentatie worden hervat.

Logisch denken is moeilijk blijkt hieruit. Niet één vrouw zal dit risico aangaan. Stel ze is ingetrokken bij een nieuwe partner en het klikt (na 7 maanden) niet dan staat ze zonder alimentatie en zonder woning op straat. Te idioot voor woorden. Bovendien, indien ze binnen die periode van 6 maanden vertrekt dan heeft ze wel haar alimentatie terug, maar ook geen huis.

Guus Roodenrijs, Nieuw-Vennep