922362
Wat U Zegt

Onbetaalbare zorg

Wim Knaap uit Hoorn maakt zich boos over de plannen om een maximumbedrag aan zorgkosten per gewonnen levensjaar vast te stellen.

"Met afgrijzen las ik dat 59 procent van de medische specialisten denkt dat de zorg onbetaalbaar wordt als er geen maximum vergoeding wordt ingesteld per gewonnen levensjaar. De Raad voor de Volksgezondheid noemde al een maximumbedrag van 80.000 euro genoemd aan zorgkosten per levensjaar.

Nu breekt mijn klomp, als je meer gaat kosten dan tachtigduizend euro per gewonnen levensjaar, word je niet meer geholpen zonder je af te vragen of je wilt blijven leven. Je bent dan gewoon ten dode opgeschreven? Artsen hebben toch de eed van Hippocrates afgelegd?

Anderzijds wordt er moeilijk gedaan over euthanasie en moet een tweede arts hierover oordelen. Als men de zorgkosten te duur vindt dan kan er op vele fronten bezuinigd worden. Mismanagement, gouden handdrukken, kosten verslindende administratieve handelingen. Waar zijn zij die de ethiek na streven, waar gaan wij naar toe? Schandalig om een maximum bedrag in te stellen per levensjaar."

Bent u het met deze lezer eens? Of is het maar goed dat er een grens aan de zorgkosten wordt gesteld?