939964
Wat U Zegt

'Gaat hij het dan toch meemaken?'

Ik kom uit een echte voetbalfamilie, schrijft Ap Jansen uit Beverwijk. Ook zijn 97-jarige vader (Ab Jansen) is nog steeds helemaal gek van voetbal. "Zal  hij het dan toch nog meemaken dat Oranje wereldkampioen wordt?"

"Voor mijn vader (Ab Jansen) die nu 97 is, is voetbal ook altijd zijn lust en zijn leven geweest. Bij onze club B.V.V. de Kennemers uit Beverwijk (de club waar Rafael van der Vaart zijn carrière begon) is hij erelid en voor zijn tientallen jaren inzet als vrijwilliger heeft hij een koninklijke onderscheiding gehad. Voor hem maakte ik vandaag het volgende gedicht:

In 1974 was ik net 14 jaar oud, samen met mijn vader volgde ik Oranjes jacht op goud. Toen de Duitsers ons in de finale wisten te verslaan, zag ik de tranen over zijn wangen gaan.

Vier jaar later in Argentinië zei hij, het gaat lukken ditmaal,maar vlak voor tijd spatte zijn droom uiteen op de paal.

In 2010 was mijn vader inmiddels al 93 jaar, hij vroeg aan mij, jongen, komt het deze keer wel voor elkaar? Maar deze keer wist Spanje zijn ziel te raken en hij zei, nu weet ik zeker dat ik het niet meer mee zal maken.

Komende zondag gaat het gebeuren, Oranje verliest de finale niet, en komt er voor mijn 97-jarige vader een einde aan zijn Oranjevoetbalverdriet."

Wat denkt u, gaan we het meemaken? Reageer!