Nieuws/Wat U Zegt
955234
Wat U Zegt

Wie is uw gedroomde eurocommissaris?

De kansen van minister Dijsselbloem om eurocommissaris te worden, met een prominente portefeuille, lijken behoorlijk te zijn geslonken dankzij een oude vete met Jean-Claude Juncker. De Luxemburger, die bijna zeker voorzitter van de nieuwe Europese Commissie wordt, zou op wraak zinnen na uitspraken van Dijsselbloem over zijn drankgebruik.

Nu Dijsselbloem uit beeld raakt voor een eurocommissariaat, gaan ook weer andere namen rondzingen. De Nederlandse kandidaat komt bijna zeker uit PvdA-gelederen, omdat onze laatste eurocommissarissen stuk voor stuk van CDA- of VVD-huize waren. Eerder al was er sprake van dat minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) naar Brussel zou vertrekken, nu duikt ook de naam van minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) op. Ploumen zou in beeld zijn voor de strategisch belangrijke portefeuille Handel.

Wie moet volgens u de nieuwe Nederlandse eurocommissaris worden? Iemand uit het kabinet, of is het beter als onze ministers hun termijn uitzitten? U kunt hieronder aangeven wie uw 'euro-favoriet' is.