Nieuws/Wat U Zegt
967140
Wat U Zegt

'Bizarre reactie op pestend kind'

Het verhaal 'Uitzending pestserie mogelijk voorbij' van journalist Bernice Breure dat vandaag in de Telegraaf stond, heeft lezer A. van Geenhuizen met verbazing gelezen.

In het verhaal wordt de ouder van 'de ergste pester' aan het woord gelaten. Zij zegt de moeder onder andere: "Het zijn kinderen van twaalf jaar, waar hebben we het over? We zijn absoluut tegen pesten, maar om het zo in beeld te brengen... Dit jongetje heeft al jaren last van pesterijen. Dan is het toch een beetje raar dat de klas waar hij net een half jaar inzit er op wordt aangesproken?''

Daarover kreeg de WatUZegt-redactie de volgende brief:

"Sommige kinderen worden dagelijks gepest en een deel daarvan pleegt zelfs zelfmoord. In plaats van mee te werken en alles uit de kast te halen om dit te voorkomen, kiezen de ouders van de pesters de kant van hun eigen kind. Ze vinden hen zelfs zielig! De scholen zijn vooral bang om gezichtsverlies te lijden. De moeder van de ergste pester durft haar zoon als slachtoffer te bestempelen. Schande voor de school en de ouders die zo durven te reageren."

A. van Geenhuizen, Veenendaal

Wat vindt u van de reactie van deze moeder? Verbaast het u dat zo'n moeder een pestend kind heeft? Schrijf hieronder een reactie!